Metrika

  • citati u SCIndeksu: [1]
  • citati u CrossRef-u:0
  • citati u Google Scholaru:[]
  • posete u poslednjih 30 dana:35
  • preuzimanja u poslednjih 30 dana:35

Sadržaj

članak: 1 od 1  
2010, vol. 58, br. 4, str. 180-200
Tehnika za proizvodnju hrane u terenskim uslovima
aVojna akademija, Katedra opšte logistike, Beograd
bMinistarstvo odbrane Republike Srbije, Uprava za opštu logistiku, Beograd
Ključne reči: tehnika; proizvodnja hrane; kuhinja; kontejner
Sažetak
U terenskim uslovima osnovna sredstva za pripremanje hrane su pokretne kuhinje. One se koriste u miru za vreme izvođenja vežbi, logorovanja, za obuku vojnika kuvara i u vojnim školama za obuku studenata i učenika intendantske službe. Izuzetno, mogu se koristiti za kuvanje jela kada se vojni restorani adaptiraju ili se zbog drugih razloga hrana ne može pripremati u njima. U Vojsci Srbije danas su u upotrebi sledeće vrste pokretnih kuhinja: kuhinja autoprikolica od 250, 200, 300 i 400 l i kuhinja tovarna od 25 l. Za pripremu hrane u terenskim uslovima OS NATO koriste veoma raznovrstan park poljskih tehničkih sredstava.
Reference
Tešanović, B., Novaković, S. (2005) Tehnika, tehnologija i organizacija proizvodnje hrane. Beograd: Vojna akademija
Tešanović, B., Mitrović, S. (2005) Ishrana u vanrednim okolnostima. Beograd: B. Tešanović
 

O članku

jezik rada: srpski
vrsta rada: stručni članak
DOI: 10.5937/vojtehg1004180T
objavljen u SCIndeksu: 17.12.2010.