Pronalaženje časopisa
Da biste prikazali stranicu sa podacima o časopisima dostupnim u SCIndeksu kliknite na link ČASOPISI  u glavnom meniju. Časopis za koji ste zainteresovani možete pronaći pretraživanjem ili listanjem. Listati se može abecedni popis časopisa ili, pak, popis formiran na osnovu disciplinarne pripadnosti časopisa. Ma kako to učinili, prikazaće se lista časopisa koja odgovara postavljenom zahtevu.

journals search


Pretraga časopisa po nazivu

Za pretragu časopisa po nazivu upotrebite formu za unos teksta koja se nalazi u vrhu levog okvira stranice časopisi. Pretraživanje se vrši automatski dok unosite tekst, tako da se neposredno ispod forme za unos formira padajuća lista časopisa koji u nazivu sadrže uneti termin, odnosno nisku. Da biste prikazali podatke o određenom časopisu, odaberite njegov naziv s liste i kliknite na strelicu graphic ili pritisnite enter na tastaturi. Ako kliknete na strelicu ili pritisnete enter a da prethodno niste odabrali časopis, formiraće se popis koji u nazivu sadrže nisku ili niske unete u okvir za unos teksta. Možete uneti više od jedne niske i pri tome one ne moraju biti kompletne, već; mogu predstavljati samo početna slova ključnih termina iz naziva časopisa. Na primer, izrazom journ math izdvojićete sve časopise koji u svom nazivu sadrže termine journal i mathematics (ili mathematical).


Listanje abecednog popisa časopisa

U SCIndeksu je predstavljeno više od 350 domaćih časopisa iz različitih naučnih oblasti. Da biste pregledali abecedni popis časopisa upotrebite slova-linkove u levom okviru stranice. Klikom na neki od linkova (graphic do graphic) suzićete popis časopisa na one čiji naziv počinje odabranim slovom. Kliknite link graphic da biste prikazali kompletan popis časopisa referisanih u SCIndeksu.


Listanje časopisa prema disciplinarnoj pripadnosti

Časopisi predstavljeni u SCIndeksu klasifikovani su na osnovu pripadnosti jednoj ili većem broju naučnih oblasti. Podržane su dve klasifikacije naučnih oblasti: prema OECD (Frascati) i prema Ministarstvu nadležnom za nauku Vlade Republike Srbije. Najpre odaberite jednu od dve klasifikacije tako što ćete kliknuti na link OECD-Frascati ili link Ministarstvo nauke. Prikazaće se popis naučnih oblasti u koje su časopisi razvrstani po svojoj tematskoj orijentaciji. Da biste izlistali časopise, klikom odaberite, bilo širu, bilo užu naučnu oblast.

Napomena

Isti časopis može pripadati većem broju naučnih oblasti i samim tim se može pojaviti na više popisa formiranih na osnovu disciplinarne pripadnosti.