MojNALOG
Stranica MojNALOG dostupna je samo registrovanim korisnicima. Za više informacija o postupku registrovanja i prijavljivanja pogledajte odeljak Registracija i prijavljivanje.


Kako dopuniti ili izmeniti podatke u MomNALOG-u?

Kada ste se registrovali kao korisnik SCIndeksa, možete koristiti opciju MojNALOG za dodavanje ili izmenu podataka vezanih za Vaš korisnički nalog.

1. Otvorite stranicu MojNALOG koristeći link MojNALOG  u glavnom meniju.

2. Kliknite na strelicu graphic unutar okvira Moji podaci u levom delu stranice.

3. Ukoliko želite da izmenite svoju adresu e-pošte ili bilo koji drugi korisnički podatak, jednostavno zamenite stari tekst novim u odgovarajućem polju. Poželjno je da popunite sva prazna polja kako bi Vaš korisnički nalog bio potpun.

4. Kliknite dugme za potvrdu graphic da biste sačuvali unete promene.Kako doći do zaboravljene lozinke?

Ukoliko ste zaboravili svoju lozinku za pristup, molimo Vas da ne otvarate novi korisnički nalog. Umesto toga, možete proslediti zahtev za dobijanje nove lozinke.

1. Kliknite na link Zaboravljena lozinka koji se nalazi ispod forme za prijavu u gornjem desnom uglu ekrana.

2. Unesite svoje korisničko ime ili adresu elektronske pošte i kliknite taster Pošalji. Biće Vam prikazano sigurnosno pitanje koje ste ponudili prilikom otvaranja SCIndeks korisničkog naloga.

3. Unesite odgovor na sigurnosno pitanje u odgovarajuće polje i kliknite taster Pošalji. Ubrzo će na Vašu adresu stići poruka u kojoj se nalazi nova šifra.

4. Upotrebite svoje postojeće korisničko ime i novododeljenu lozinku da biste se prijavili kao registrovani korisnik SCIndeksa.


Napomena

Nova lozinka predstavlja nasumično generisanu nisku koja je najčešće teška za pamćenje. Koristeći opciju Moj nalog možete veoma jednostavno da je zamenite pogodnijom lozinkom.


Kako promeniti postojeću lozinku?

1. Otvorite stranicu MojNALOG koristeći link MojNALOG  u glavnom meniju.

2. Kliknite na strelicu graphic unutar okvira Promena lozinke u levom delu stranice.

3. Unesite svoju važeću (staru ili novododeljenu) lozinku, kao i nisku koju ćete koristiti kao novu lozinku. Obratite pažnju da je potrebno da ponovite unos nove lozinke. Preporučujemo da ne koristite opciju "kopiraj i zalepi" (copy-paste) za potvrdu lozinke, jer postoji mogućnost da na taj način prikrijete eventualne greške koje ste nehotice napravili u toku prvog unosa nove lozinke.

4. Kliknite taster Promeni lozinku da biste potvrdili unete promene i izmenili Vašu lozinku.